• +385 91 555 4098
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Treća radio emisija o projektu "Otvoreni keramički atelje"

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U srijedu, 30.06.2021. s početkom u 7:45 bili smo gosti u programu Petrinjskog radija. Govorili smo o projektu Otvoreni keramički atelje koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ovo je treća od planirane četiri radio emisije o projektu. Cilj radio emisija je promovirati projekt i informirati zajednicu o projektnim aktivnostima. Ako želite poslušati radio emisiju, samo napravite klik na gornju fotografiju s gostima emisije i audio bi se trebao pokrenuti.

Gosti emisije bili su Matej Jajčinović, voditelj projekta, Višnja Dejanović, korisnica projekta i Palma Miličević, predsjednica udruge Građanski aktivizam koja je nositelj projekta.

Na početku je Ante Čakarić informirao slušatelje o projektu Otvoreni keramički atelje koju će trajati do travnja 2022. godine.

Palma Miličević je u nastavku govorila o tome kako je došlo do projektne ideje, petrinjskim lončarima, suradnji s partnerskim udrugama i lokalnim lončarima.

- "Glinu doživljavamo kao ljepilo kojim lijepimo našu zajednicu." 

Nakon što je voditelj projekta nabrojao dosadašnje sjajne rezultate projekta pa je spomenuo 100 organiziranih radionica za 120 korisnika ateljea pozvao je sugrađane da dođu u atelje i pridruže nam se.

Višnja Dejanović je iz perspektive korisnice projekta i ona je govorila o svom osobnom iskustvu i keramičkim vještinama koje je stekla u projektu. 

- "Vrlo je zanimljivo raditi s glinom. Imam ja i drugih aktivnosti ali ova me najviše opušta."

Na kraju emisije je palma Miličević govorila o glini kao antistresnoj terapiji, a Matej je najavio buduće aktivnosti Otvorenog keramičkog ateljea.


You are not authorised to post comments.

Comments powered by CComment

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fondaSadržaj internet stranice isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.