• +385 91 555 4098
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ONLINE EDUKACIJA

online tečaj za članove ateljea

Poziv na online tečaj: UVOD U KERAMIKU

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

UVOD U KERAMIKU

Što je to keramika?
Što je to lončarstvo?
Kako se suši i oblikuje glina?
Koliko je potrebno da se ona ispeče i postane uporabni predmet?
Zašto je ona velika stucka postavljena na ulazu u Petrinju?

Sve to i mnogo više možeš saznati ako nam se pridružiš u online tečaju UVOD U KERAMIKU. Dio planirane edukacije smo za vrijeme pandemije korona virusa odlučili provesti online, kako bi vam približili značaj lončarstva za naš grad i uveli vas u zanimljiv svijet keramike.

Kada pogledaš video lekcije možeš u atelje doći na praksu pa vježbati izradu predmeta od gline, ručno i na lončarskom kolu. Ako radi korone ili nekog drugog razloga ne možete doći u atelje na praksu, možete preuzeti potreban materijal za vježbu doma.

TKO ORGANIZIRA SVE TO?

U videu ćemo vam objasniti što je Otvoreni keramički atelje, tko ga provodi i zašto. Također ćete doznati tko to sve financira. Predstavit će se Palma Miličević, predsjednica udruge Građanski aktivizam i Valentino Valent, voditelj online tečaja.

 

Za sudjelovanje u online edukacijama potrebno je postati član Otvorenog keramičkog ateljea.  Član možeš postati osobnim dolaskom u atelje na adresu Slavka Kolara, 2. odvojak 24c, Petrinja. Potrebno je predočiti osobnu iskaznicu jer članovi mogu biti samo stanovnici Petrinje. Telefon za više informacija: +385 92 3902905 
Članstvo je besplatno, a članovi mogu biti isključivo stanovnici Petrinje.
Valentino Valent
Valentino Valentvoditelj online radionica i mentor
Valentino je diplomirao telekomunikaciju na Prometnom fakultetu, ali ljubav prema petrinjskom blatu je bila jača od diplome. U struci je radio nekoliko godina i onda je svoj hobi pretvorio u životni poziv. Zajedno sa svojim obitelji uspješno vodi obrt Lončarstvo VAL. Nastavilo je tradiciju dugu šest generacija kao jedini nasljednik svog učitelja, poznatog petrinjskog lončara Mate Stanešić.
Valentino je suradnik Otvorenog keramičkog ateljea, vrsni je lončar i svestrani umjetnik. Također se pokazao kao dobar i strpljiv edukator koji svoje znanje nesebično dijeli drugima.

Nakon registracije bit će vam vidljive naše lekcije kao u slici ispod

Ovako izgledaju lekcije

You are not authorised to post comments.

Comments powered by CComment

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fondaSadržaj internet stranice isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.