• +385 92 3902905
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

5. ELEMENT

da, ti si taj 5. element

Lekcija 10: UKRAŠAVANJE TERAKOTE

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

UKRAŠAVANJE TERAKOTE

Kada izvadimo predmete iz keramičarske peći, prvo ih pregledamo i provjerimo jesu li popucali prilikom pečenja ili hlađenja. Nakon toga slijedi završna obrada. Neki će predmeti ostati ukrasna terakota, neke ćemo premazati zaštitnim slojem, neke ćemo ukrasiti engobe bojama i potom ih glazirati. Ovdje opet vaša kreativnost dolazi do izražaja. Jednaki predmeti od terakote nakon završne obrade mogu potpuno drugačije izgledati!

Pitanja iz 10. lekcije

Valentino Valent
Valentino Valentvoditelj radionica i mentor
Valentino je diplomirao telekomunikaciju na Prometnom fakultetu, ali ljubav prema petrinjskom blatu je bila jača od diplome. U struci je radio nekoliko godina i onda je svoj hobi pretvorio u životni poziv. Zajedno sa svojim obitelji uspješno vodi obrt Lončarstvo VAL. Nastavilo je tradiciju dugu šest generacija kao jedini nasljednik svog učitelja, poznatog petrinjskog lončara Mate Stanešić.
Valentino je suradnik Otvorenog keramičkog ateljea, vrsni je lončar i svestrani umjetnik. Također se pokazao kao dobar i strpljiv edukator koji svoje znanje nesebično dijeli drugima.

Sljedeća lekcija


Nemate ovlasti ostavljati komentare.

Comments powered by CComment

© 2022 Građanski aktivizam. Sva prava pridržana. Udruga GRAK