• +385 91 555 4098
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Staroslavensko sunce, kolači i vino

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Naš je atelje večeras bio pun kreativnih ljudi iz Petrinje i Siska. Privukla ih je radionica „Prsti u glini i okusi fini“ koja je ovog puta uključila 3 izazovne ponude: glinu, kolače i vina. Mnogi su sa sobom donijeli sokove, vino, kavu…
Palma Milicevic je prezentirala izradu glinenog sunca uz pomoć kalupa. Sunce je inspirirano mitologijama starih Slavena, te starim hrvatskim tetovažama. Ima kosu od lišća hrasta koji je za Slavene bio najsvetije drvo. Štovali su ga kao drvo života i os svijeta (axis Mundi). Na kraju radionice na stolu smo ostavili sunce, kalup je također ostao u ateljeu, a sudeći po interesu sudionika radionice, biti će ovo sunčana jesen ????
Palma je također pokazala kako se na jednostavan način mogu izraditi zdjelice pa su neki sudionici radionice napravili svoje.
U predahu nam je Jasminka Ana Bušić iz udruge Bravo pokazala jednostavne vježbe razgibavanja prstiju i šake. Kažu da je oblikovanje gline dobra aktivnost za razgibavanje ruku, a uz ovakve vježbice naši će prsti još više uživati u glini.
Manda Šalić nam je pripremila fantastične kolače od kestena. Bilo ih je puno, ali sve smo pojeli!
Vjerujemo da će i naša buduća druženja u ateljeu biti ovako dobra. Zapravo, bit će još bolja! ????
Kreativna druženja se održavaju petkom u Keramičkom ateljeu Petrinja koji se nalazi u volontersko-stambenom naselju u Mošćenici. Ova se aktivnost provodi u sklopu projekta Impact4Values i podprojekta Pravo na aktivan život koji sufinanciraju Europska unija i Ured za udruge Vlade RH

You are not authorised to post comments.

Comments powered by CComment

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fondaSadržaj internet stranice isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.