• +385 91 555 4098
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prsti u glini i okusi fini: Sunce, kolači i vino

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Keramički atelje Petrinja ovog petka započinje niz kreativnih druženja koja smo nazvali PRSTI U GLINI I OKUSI FINI. Svakog ćemo petka od 17.00-20:00 sati organizirati kreativnu radionicu i druženje, hranu i piće. Očekuju vas zabavne radionice, kolači, vina, likeri, kesteni… Ma sve što članovima keramičkog ateljea padne na pamet!

Druženja će biti tematska, a tema našeg prvog kreativnog druženja je SUNCE, KOLAČI I VINO. Vaše će domaćice ovog petka biti Manda Šalić i Palma Miličević. Manda će pripremiti kolače od kestena koje ćemo kušati uz čašu crnog vina, a Palma je za goste pripremila pokaznu radionicu koju je nazvala „Izradi svoje sunce“. Ovo je posebno sunce, inspirirano mitologijama starih Slavena, te starim hrvatskim tetovažama. Sunce ima kosu od lišća hrasta koji je za Slavene bio najsvetije drvo. Štovali su ga kao drvo života i os svijeta (axis Mundi).

Sunce će se raditi od gline, uz pomoć kalupa kojeg će Palma ostaviti u ateljeu, tako da će u hladnim danima koji su ispred nas svako moći izraditi svoje sunce :-)

Druženje će započeti u 17.00 sati zdravicom dobrodošlice. Nakon toga slijedi pokazna radionica, a potom druženje uz rad s glinom.

Sudjelovanje u kreativnom druženju je otvorenog tipa. Dakle, mogu se prijaviti svi. Posebno nas raduje kada nam se pridruže starije osobe i osobe s invaliditetom.

Broj osoba je ograničen pa se čim prije prijavite na 091 555 4098

Kreativna druženja se održavaju u Keramičkom ateljeu Petrinja koji se nalazi u volontersko-stambenom naselju u Mošćenici. Ova se aktivnost provodi u sklopu projekta Impact4Values i podprojekta Pravo na aktivan život koji sufinanciraju Europska unija i Ured za udruge Vlade RH.


You are not authorised to post comments.

Comments powered by CComment

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fondaSadržaj internet stranice isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.