• +385 92 3902905
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pridružite nam se na rujanskim keramičkim radionicama

Pridružite nam se na rujanskim keramičkim radionicama

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Za članove Otvorenog keramičkog ateljea pripremili smo 5 zanimljivih radionica. Možete izraditi svoju šalicu za kavu, posudu za orhideju, cooler za vino, ukrasni lampion ili neki duhovni  simbol. Radionice će održavati od 13.-17. rujna u Petrinji, na adresi Slavka Kolara, 2 odvojak 24c. Sve će se radionice provoditi na otvorenom, od 16.00-20.00 sati, a koristit će se ručno modeliranje gline. Dakle, bez lončarskih kola. Sudionici će moći koristiti stolne okretne stalke, kalupe, sitni alat i, naravno, svoje ruke. Radionice će voditi petrinjski lončar i umjetnik, Valentino Valent.

Obzirom da je broj sudionika ograničen, molimo vas da se prijavite za svaku radionicu na kojoj želite sudjelovati. Prijaviti se možete pozivom na 092 3902905 ili 091 234 0060. U nastavku pogledajte opis radionica.

  

IZRADA POSUDE ZA CVIJEĆE

Vjerujemo da će ova radionica obradovati sve one koji vole cvijeće jer nam uvijek nedostaje lijepa keramička posuda u kojoj će naše cvijeće izgledati bolje. 

Keramičke posude za cvijeće su čista klasika, to svi volimo imati. Plastične posude su jeftine, keramičke tegle su ljepše. Svoju posudu možete ukrasiti kako želite, odrediti joj veličinu, dati izgled kakav želite, te ju o konačnici obojati kako želite. 
Posude se rade tehnikom modeliranja izvaljanim trakama. 
PONEDJELJAK
13. RUJNA

IZRADA HLADIONIKA (COOLERA) ZA VINO

Održavajte boce s vinom hladnima uz pomoć hladionika za vino koji ste sami napravili. Vrlo koristan predmet za vinopije. Također lijep poklon dragoj osobi koja je ljubitelj dobrog vina. Bliži se Martinje, pa eto zgodne ideje za poklon domaćinu!  

Posuda se radi od izvaljane glinene mekane ploče te se savija u cilindar. Naravno, cooler se u konačnici dotjera i ukrasi po volji umjetnika.

UTORAK
14. RUJNA

IZRADA VJERSKIH SIMBOLA

Među članovima Otvorenog keramičkog ateljea imamo dosta vjernika koji su poželjeli izrađivati keramičke križeve, krunice, replike crkve Sv. Lovre i druge vjerske simbole.

Pridružite nam se na ovoj radionici i modeliranjem gline izrazite svoju duhovnost. Koristit ćemo kalupe i sve tehnike ručnog oblikovanja gline.

SRIJEDA
15 RUJNA

IZRADA UKRASNOG LAMPIONA

Nema ništa ugodnije od provođenja ugodnih sati u vrtu ili na terasi. Većina ljudi voli svjetlost svijeća jer nas treperenje opušta, a štoviše, ona donosi romantičnu i atmosferu. Osim svjetlosnih lampiona koji će biti ukras vrta ili balkona, možete napraviti i lampione za groblje. U lampione možete staviti svijeću ali i LED žarulju, najvažnije je da daju toplo i ugodno svjetlo. Izrezivanjem i bušenjem glinene stjenke možemo napraviti vrlo efektnu igru svjetla i sjene, čak i u vašem domu.

Lampione ćemo raditi različitim tehnikama ručnog modeliranja gline.

ČETVRTAK
16. RUJNA

IZRADI SVOJU ŠALICU ZA KAVU

Ima li išta ljepše od mirnog vikenda i jutarnje kavice? Zamislite sada da tu kavicu pijete iz šalice koju ste napravili sami, upravo onako kako ste oduvijek željeli!

Ručno izrađena šalica je unikat koji može biti lijep dar dragoj osobi. Na njoj čak možemo i napisati lijepu poruku. Možemo se igrati s oblicima, bojama i zabavnim tehnikama ručnog modeliranja gline. 

PETAK
17 RUJNA

Radionice se provode u sklopu projekta "Otvoreni keramički atelje". 

Projekt je sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

             


Nemate ovlasti ostavljati komentare.

Comments powered by CComment

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fondaSadržaj internet stranice isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

© 2022 Građanski aktivizam. Sva prava pridržana. Udruga GRAK