• +385 92 3902905
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radionice keramike za članove Udruge osoba s invaliditetom SMŽ

Radionice keramike za članove Udruge osoba s invaliditetom SMŽ

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako bi se što bolje povezao sa zajednicom, Otvoreni keramički atelje je "prošetao" do idilične zelene doline ispod Hrastovačke gore. Tu se smjestila Inkluzivna farma koju vode Zeleno zlato i Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije koja je naš projektni partner. Ljepše vrijeme i bolje mjesto za radionicu oblikovanja gline nismo mogli zamisliti!

Inkluzivna farma je potpuno prilagođena djeci i mladima s poteškoćama u razvoju. Oni se tamo dobro osjećaju i rado sudjeluju u radionicama Otvorenog keramičkog ateljea. Petrinjski lončar Valentino Valent ih je upoznao sa zanimljivom tehnikom izrade predmeta od gline. radi se o modeliranju izvaljanim trakama. Glina se valja u zmijice, kao tijesto. Modeliranje dodavanjem izvaljanih traka (zmijica) odličan je način izrade jednostavnih ali i složenih oblika od gline. Tehnika dopušta slobodu izrade maštovitih, slobodnih oblika koji se grade postupno, radi čega je vrlo popularna među početnicima ali i vrhunskim keramičkim umjetnicima.

Mladi iz Udruge osoba s invaliditetom SMŽ tom tehnikom oblikuju glinene predmeta koji će nakon pečenja biti lijepe posude od terakote u koje će onda na Inkluzivnoj farmi saditi čuvarkuće i drugo bilje. Prekrasna suradnja, zar ne? :-)

Projekt Otvoreni keramički atelje provodi Udruga GRAK u partnerstvu s lokalnim udrugama, Udrugom osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i HVIDR-a Petrinja. 

              Projekt je sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


Nemate ovlasti ostavljati komentare.

Comments powered by CComment

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fondaSadržaj internet stranice isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

© 2022 Građanski aktivizam. Sva prava pridržana. Udruga GRAK