• +385 91 555 4098
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zamislite keramički studio kao obiteljski posao

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Pogledajte dobro ovu fotografiju. Možete li zamisliti ovakva predvečerja u vašem keramičkom studiju dok ispijate kavicu/čaj iz šalice koju ste sami napravili? ?

Izrada lijepih uporabnih predmeta od keramike mnogima je unosan hobi, a nekima i posao. Na fotografiji je Hannah McAndrew koja sa svojim životnim i poslovnim partnerom ima keramički studio. Spojila ih je zajednička ljubav prema glinenom posuđu i povijesnoj, tradicionalnoj keramici. Uživaju u životu sa svoje dvoje male djece, u svom domu i radionici koja je skrivena u prekrasnom škotskom selu.


Fotografija: Shannon Tofts i Kim Ayres

Ovaj par keramičkih umjetnika koristi tehniku ukrašavanja slipom, mekanim tekućim premazom gline koji se nanosi na površinu. Slip je mješavina gline i vode koju se dodaju drugi sastojci radi boje. Slip se nanosi na posudu dok je u stadiju tvrdoće kože. Za više informacija o ovim umjetnicima posjetite njihovu web stranicu https://fitchandmcandrew.co.uk/


You are not authorised to post comments.

Comments powered by CComment

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fondaSadržaj internet stranice isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.