• +385 92 3902905
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Webinar o prenošenju printanih uzoraka na glinu

Webinar o prenošenju printanih uzoraka na glinu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Društvena distanca nas drži doma, ali to ne znači da ne možemo učiti i nadograđivati svoja znanja i vještine. Naš narod ima dobru izreku: svako zlo za neko dobro! Zahvaljući pandemiji koronavirusa imali smo priliku učiti od najboljih, i to besplatno!

Radni tim Otvorenog keramičkog ateljea je 23.4.2020. sudjelovao u zanimljivom webinaru na kojem je svoj studio i svoj rad predstavio poznati umjetnik i lončar iz Kalifornije, Forrest Lesch-Middelton. Na webinaru je otkrio „male tajne svog zanata“ pa smo mogli vidjeti kako prenosi printane teksture na glinu i stvara fantastična umjetnička djela. Ovaj je lončar također poznat po izradi unikatnih pločica koje izgledaju prekrasno i imaju vrtoglavo visoku cijenu. Još se jedan zanimljiv poslovni poduhvat veže za Foresta. Osnovao je Petaluma pottery, community sudio koji zajednici nudi zanimljive radionice za izradu predmeta od keramike. Dakle, nešto slično ideji našeg Otvorenog keramičkog ateljea.

Webinar je organizirao Ceramic Arts Network je najpoznatija svjetska online zajednica umjetnika koji se bave keramikom. Zajednicom upravlja Američko keramičko društvo, više od 110 godina stara neprofitna organizacija koja promiče profesionalne potrebe međunarodne zajednice keramičkih umjetnika. 

Na webinaru je sudjelovala voditeljica projekta Lana Valent i Palma Miličević, predsjednica udruga Građanski aktivizam.

Više radova ovog umjetnika potražite na web stranici http://www.flmceramics.com/


Nemate ovlasti ostavljati komentare.

Comments powered by CComment

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fondaSadržaj internet stranice isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

© 2021 Građanski aktivizam. Sva prava pridržana. Udruga GRAK