• +385 92 3902905
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Druga radio emisija o projektu "Otvoreni keramički atelje"

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

U četvrtak, 10.09.2020. s početkom u 10:45 bili smo gosti u programu Petrinjskog radija. Govorili smo o projektu Otvoreni keramički atelje koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ovo je druga od planirane četiri radio emisije o projektu.

Otvoreni keramički atelje u emisiji poziva sugrađane da se prijave na početnički tečaj rada s glinom. Gosti emisije bili su Ante Čakarić, voditelj projekta,  Matej Jajčinović, projektni asistent i Palma Miličević, predsjednica udruge Građanski aktivizam koja je nositelj projekta.

Voditelj projekta Ante Čakarić je informirao slušatelje kako do sada imamo 90 korisnika Otvorenog keramičkog ateljea koji sudjeluju u radionicama. Također dolaze na praksu kako bi usavršili naučena znanja. Osim tečaje Uvod u keramiku i lončarstvo imali smo radionice za mlade, radionice za osobe starije životne dobi, pa i obiteljsku radionicu izradu kasica prasica.

Matej Jajčinović je asistent projekta pa je govorio o svom radu s korisnicima, njihovom zadovoljstvu, održavanju čistoće u ateljeu itd… Polaznici rad s glinom smatraju antistres terapijom i povratne informacije su jako dobre. Matej je govorio o trenutnim zaštitnim mjerama radi zaraze COVID-19, kao i o mjerama koje ćemo poduzeti ako se pandemija rasplamsa.

Predsjednica udruge Građanski aktivizam Palma Miličević je govorila o razlozima otvaranja ateljea. Socijalna integracija ranjivih skupina i tradicionalno lončarstvo su se u našem projektu umrežili i rezultat je Otvoreni keramički atelje. Rekla je, kada su razvijali ideju projekta nisu znali da će izazvati ovako veliko zanimanje sugrađana. Pandemija COVID-19 je malo otežala provedbu projekta ali unatoč njoj interes građana je veći od očekivanog. Lončarstvo je vrlo popularan često i unosan hobi svuda u svijetu. Zato je popularan i kod nas.

Palma je govorila o budućim edukacijama u ateljeu i prilikama za održivost ateljea. Uz turistički potencijal ateljea spomenula je prijave na nove natječaje kao i potrebnu podršku na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.


Nemate ovlasti ostavljati komentare.

Comments powered by CComment

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fondaSadržaj internet stranice isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

© 2022 Građanski aktivizam. Sva prava pridržana. Udruga GRAK