• +385 91 555 4098
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Video s kojim je sve započelo

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako osigurati radna mjesta za osobe s invaliditetom? Na to je pitanje pokušala odgovoriti naša udruga Građanski aktvizam (GRAK), zajedno s Udrugom osoba s invaliditetom SMŽ koja ima puno iskustva u provedbi brojnih projekata u našoj županiji. Tijekom razrade te ideje udruga Građanski aktivizam je snimila kratki video Pottery SE s kojim smo osvojili prvo mjesto na natječaju “International Social Innovation Challenge 2016″, kao najbolja socijalna inovacija.

Palma Miličević je ispred Udruge GRAK sudjelovala na edukaciji za razvoj društveno-poduzetničkih ideja koju je organizaralo Middlesex University Business School iz Londona. Naučili su je kako će poslovnu ideju pretočiti u video i potaknuli na sudjelovanje u ovogodišnjem međunarodnom natjecanju na najbolju socijalnu inovaciju. Okupila je članove tima i snimila kratak video koji opisuje našu poslovnu ideju koja treba zapošljavati drugoročno nezaposlene osobe, uključujući i osobe s invaliditetom. Video je sniman i mntiran na brzinu, u dva dana! Ali eto, neke priče jednostavno trebaju biti ispričane. Naša je ideja osvojila prvo mjasto na tom natjecanju! 

Pogledajte video u kojem smo "prodali" svoju ideju koja se najviše svidjela ocjenjivačima (Jindal Centre for Social Innovation & Entrepreneurship - JSiE, Middlesex University Business School i Living in Minca). Kada prikupimo potrebna sredstva projekt će provoditi Udruga osoba s invaliditetom SMŽ i Udruga GRAK u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Gradom Petrinjom i naravno, Lončarstvom VAL iz Petrinje. U videu sudjeluju lončar Valentino Valent, Štefica Grubar i Silvio Radošević. Tekst je pripremila Palma Miličević, a na engleski jezik ga je prevela Nina Fićur Feenan. Tekst je čitao Predrag Đurić.


You are not authorised to post comments.

Comments powered by CComment

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fondaSadržaj internet stranice isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.