• +385 92 3902905
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Kako radi Otvoreni keramički atelje u vrijeme korone?

Kako radi Otvoreni keramički atelje u vrijeme korone?

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Provedbu projekta smo započeli u prvom valu korona virusa. U početku smo za korisnike pripremali online lekcije, a onda se od lipnja situacija popravila pa smo krenuli s tečajevima u Otvorenom keramičkom ateljeu. Očekivali smo dobar odaziv sugrađana ali on je bio puno veći i od hrabrih očekivanja! Do kraja listopada smo proveli 230 sati obuke, a na radionicama je sudjelovalo 120 naših sugrađana. 

Izmijenila nam se svakodnevnica, a s njom planovi i događanja. Projektnom timu je velik izazov provoditi planirane aktivnosti u stalnoj neizvjesnosti, voditi brigu o sigurnosti korisnika i zaposlenika, neprestano pratiti nove odluke Vlade i Stožera i prilagođavati ih s potrebama članova ateljea. 

Na žalost, u prosincu nam je opet zadesila situacija koju nismo mogli kontrolirati. Povećao se broj zaraženih korona virusom i Stožer je donio strože mjere. Obustavljene su sve rizične aktivnosti kulturnog amaterizma, pa smo za korisnike morali zatvoriti i prostor ateljea. Međutim, Otvoreni keramički atelje nije prestao s radom! Projektni tim je pripremio alternativni model rada. Korisnicima ćemo pripremiti pakete materijala, a oni će dobiti zanimljive izazove, zadatke koje će raditi iz svog doma. Većinu korisnika smo uključili u online zajednicu, Facebook grupu članova Otvorenog keramičkog ateljea. Tu se dogovaramo, pokazujemo svoje radove i najavljujemo aktivnosti, tj. nove izazove. Prvi nam je izazov izrada božićnih i novogodišnjih ukrasa od terakote. Korisnici svoj paket mogu preuzeti u četvrtak i petak (10. i 11. prosinac).

Za sve korisnike koji nisu online nudimo više informacija pozivom na 092 3902905 (PONEDJELJAK, SRIJEDA I PETAK 10:00 - 14:00; UTORAK I ČETVRTAK 16:00 - 20:00 sati).

Za vrijeme korone mnogi se osjećaju izolirano i usamljeno, ljudima nedostaju druženja i odlazak na kulturne ili sportske priredbe, dosađuju se ili pate radi života na skučenom prostoru. Nadamo se da će upravo glina i naši zajednički kreativni izazovi barem malo ublažiti neugodne emocije s kojima se možda suočavaju naši korisnici. Korona virus ćemo zajedno pobijediti, a onda nastavljamo druženja u ateljeu! 

Sigurni smo da će ovo neobično vrijeme biti jedinstveno iskustvo vrijedno prepričavanja. Do tada ostanimo zajedno i budimo podrška ljudima oko nas.


Nemate ovlasti ostavljati komentare.

Comments powered by CComment

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fondaSadržaj internet stranice isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

© 2022 Građanski aktivizam. Sva prava pridržana. Udruga GRAK